Cli-fi Anno 2019

SPRING inviterer sammen med
Fondet for dansk-norsk samarbejde
til seminar om klimalitteraturens status og indvirkning


tordag den 9.5.2019 på Lysebu i Oslo

Vi inviterer til heldagsseminar om klimalitteratur og om klimalitteraturens status og rolle. På plakaten er dan­ ske og norske forfattere, forskere og aktivister.

Klimakrisen er et af de største problemer verden står overfor lige nu. Dette rejser en række spørgsmål af etisk, politisk og ideologisk karakter, som også har fundet vej til dele af litteraturen. Inden for litteraturkritik­ ken får alt dette konsekvenser for hvordan man læser litteratur. Med seminaret vil vi forsøge at nærme os nogle af problemstillingerne gennem en række oplæg fra forfattere, litterater og kulturanalytikere. Hvad kan litteraturen potentielt gøre? Og kan man i det hele taget kræve noget af den?

Seminaret er åbent for alle og koster 290 NOK (inklusiv treretters lunsj på Lysebus restaurant, kaffe, te, frugt og bagværk).

Too Good To Go vil stå for overskudsbagværk, og efter seminaret vil der være mulighed for at spise en klima­ venlig middag og lytte til en koncert med sangeren Marte Wulff.

Seminaret bliver fulgt op af en bog om klimalitteratur (redigeret af Marianne Barlyng), der indeholder artikler mm. på basis af seminaret og som også vil blive suppleret med flere indlæg!

Læs meget mere om seminaret, se hele programmet
og tilmeld dig HER